7 گام اصول تربیت کودک

7 گام اصول تربیت کودک


اصول تربیتی صحیح  کودک برای رشد و تکامل او بسیار مهم است؛ والدین سبک های فرزند پروری متفاوتی دارند که بسته به ویژگی های شخصیتی و فرهنگی هر خانواده است.
در ادامه به 7 گام برای تربیت فرزند خوب اشاره می کنیم که خوب است والدین به آن ها عمل کنند تا بتوانند بچه های موفقی را پرورش دهند.

7 گام تربیت فرزند

1. تقویت عزت نفس

کودکان درزیرهفت سالگی شروع به ارزیابی خودشان از چشم والدین می کنند که باعث رشد حس شان می شود. لحن صدای والدین زبان بدن و هر بیانی که دارید برای کودکان جذاب است. گفتار و رفتار شما به عنوان والد بیش ازهرچیز دیگری بررشد عزت نفس آنها تأثیر می گذارد.
تمجید ازموفقیت ها، هرچند کوچک، باعث می شود آنها احساس غرور و شایستگی کنند. ما باید به بچه ها تشویق کنیم تا کارهای خود را به صورت مستقل انجام  دهند که احساس توانایی و قدرت در آن ها تقویت شود. در مقابل، مقایسه نامطلوب یک کودک با دیگری باعث می شود که بچه ها احساس بدی کنند.
کلمات خود را با دقت انتخاب کنید.

2. تشویق کردن کودکان

روش مؤثر این است که بچه ها را درحال انجام یک رفتار درست تشویق کنید. مانند: به کودک بگویید آفرین که تختت رو خودت مرتب کردی. یا “من داشتم بازی تو را با خواهرت تماشا می کردم و خیلی صبور بودی.”
وجود نظم و انضباط در هر خانه ای ضروری است. هدف از آن کمک به بچه ها در انتخاب رفتارهای قابل قبول و یادگیری خودکنترلی است.
آنها ممکن است محدودیت هایی را که برای آنها تعیین می کنید آزمایش کنند، اما برای تربیت بزرگسالانی مسئولیت پذیر به این محدودیت ها نیاز دارند. ایجاد قوانین در خانه به بچه ها کمک می کند تا انتظارات شما را درک کنند.

3. وقت گذراندن با بچه ها

یکی دیگر از اصول تربیتی فرزند وقت گذراندن با آن ها است که از طریق شرکت در فعالیت ‌ها، بازی ‌ها، و رویدادهای مختلف می توان ارتباط بهتر و سازنده تری برقرار کرد وهمچنین این امکان را فراهم می کند که درباره فرزندتان و دوستانش بیشتر بدانید.

4. الگوی خوبی باشید

بچه ها با تماشای والدین خود درس های زیادی در مورد نحوه رفتار کردن یاد می گیرند. هر چه  سن کودک کمتر باشد ، الگو برداری بیشتری ازوالدین می کنند. ویژگی هایی را که می خواهید در فرزندان تان ببینید الگو کنید: احترام، دوستی، صداقت، مهربانی، بردباری. کارهایی را برای دیگران انجام دهید بدون اینکه انتظار پاداشی داشته باشید. تشکر و قدردانی کنید. مهمتر از همه، با فرزندانتان همان طور رفتار کنید که انتظار دارید دیگران با شما رفتار کنند.

5.ارتباط را در اولویت قرار دهید

شما نمی توانید از بچه ها انتظار داشته باشید که همه کارها را صرفاً به این دلیل انجام دهند که شما به عنوان یک والدین «این را می گویید». آنها به همان اندازه که بزرگسالان می خواهند، شایسته توضیح هستند. اگر برای توضیح دادن وقت نگذاریم، بچه ها شروع به تعجب در مورد ارزش ها و انگیزه های ما می کنند و اینکه آیا آنها مبنایی دارند یا خیر.
والدینی که با فرزندان خود استدلال می کنند به آنها اجازه می دهند که بدون قضاوت درک کنند و یاد بگیرند.
انتظارات خود را روشن کنید.
اگر مشکلی وجود دارد، آن را توصیف کنید، احساسات خود را بیان کنید و از فرزندتان دعوت کنید تا با شما روی راه حل کار کند. حتماً عواقب آن را نیز لحاظ کنید. پذیرای پیشنهادات فرزندتان نیز باشید و مذاکره کنید.

6.انعطاف پذیر  باشیم

همانطور که فرزند شما تغییر می کند، به تدریج باید سبک فرزندپروری خود را تغییر دهید. به احتمال زیاد، روندی که اکنون برای فرزند شما خوب است، یک یا دو سال دیگر به خوبی کار نخواهد کرد.
محیط های کودکان بر رفتار آنها تأثیر می گذارد، بنابراین ممکن است بتوانید با تغییر محیط آن رفتار را تغییر دهید. نوجوانان کمتر به والدین خود و بیشتر به همسالان خود برای الگو نگاه می کنند. اما به ارائه راهنمایی، تشویق و انضباط مناسب ادامه دهید و در عین حال به نوجوان خود اجازه دهید استقلال بیشتری کسب کند.

7.عشق بی قید و شرط

به عنوان والدین، شما مسئول اصلاح و راهنمایی فرزندانتان هستید. اما نحوه بیان این راهنمایی بسیار مهم است که تفاوت زیادی در دریافت آن توسط کودک ایجاد می کند.
هنگامی که مجبورید با کودک خود روبرو شوید، از سرزنش، انتقاد یا عیب جویی خودداری کنید، که به عزت نفس لطمه می زند و می تواند منجر به رنجش شود. 

مهد کودک ذهن روشن

ما با روش های نوین و پویا سعی داریم تا کودکان را با سبک تربیتی درست رشد و پرورش دهیم. به دلیل اهمیت دوران کودکی برای شکل گیری شخصیت های آینده بچه ها بسیار مهم است تا مهد کودکی را انتخاب کنیم که بهترین عملکرد را برای فرزندمان داشته باشد.
در مجموعه حتما متخصصین و روانشناسان متبحر حضور دارند تا بر طبق اصول تربیت به فرزندتان همراه با بازی آموزش بدهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *